Blog TAKOVÁ JSEM

V tomto příspěvku bych Vám ráda představila jednorázový mentruační kalíšek Softcup, s nímž mám letité osobní a hlavně dobré zkušenosti. Menstruační kalíšek určitě není pro každého, jeho používání vyžaduje jistý cvik. Ptejte se, ráda vám pomůžu svými zkušenostmi. Pro začátek pár faktů.

Musím přiznat, že nedůvěra v přírodní šampóny se aspoň v mém okolí láme těžko, ale v řadě případů se to už povedlo! Jasně, všechny chceme mít krásné vlasy, a pokud (jakýkoliv) šampón aspoň trochu "funguje", bojíme se změny. Já sama jsem nejprve používala obvyklé šampóny z drogerie a pak šampóny doporučované mým kadeřníkem. Žádný z nich nebyl...

NMF = natural moisturuzing factor = přirozený zvlhčující faktor kůže. Jedná se o koktejl látek, které si kůže přirozeně vytváří na svou ochranu.

Možná vám to nezní zrovna lákavě, ale kosmetika se šnečím extraktem (sekretem, slizem) skutečně funguje! Fungováním myslím, že působí na (každou) pleť pozitivně! Šnečí sekret má totiž schopnost vysoké hydratace, regenerace a podpory tvorby kolagenu a elastinu. Dokáže z něj profitovat pleť problematická i pleť zralá, šnečí sekret výrazně zjemňuje...

Protože mé pleti chutnají! Vždy, když nejsem spokojená se stavem své pleti, sáhnu po séru. Chce to totiž něco extra a jak víme, séra jsou koncentrátem účinných látek v objemu, který jiné přípravky neobsahují. Navíc molekuly aktivních látek bývají menší, do pokožky snáze vstřebávají, mají schopnost pronikat i hlubších vrstev pokožky.

Na úvod zdůrazněme, že skvalan je vhodný pro VŠECHNY TYPY PLETI. Následující řádky tak mohou být užitečné pro KAŽDÉHO.

Slunce je nejdůležitějším přírodním zdrojem ultrafialového (UV) záření. Podle vlnové délky se dělí UV záření na UVB, UVA a UVC záření. Dobrá zpráva je, že prokazatelně karcinogenní UVC záření je téměř zcela pohlcováno ozónovou vrstvou a na Zemi nepronikne.

V tabulce nejsou uvedeny všechny dostupné kosmetické oleje, ale určitě může být užitečná zvláště pro toho, kdo s oleji zatím zkušenost nemá, ale velmi rád by je vyzkoušel.

Potit se je fyziologické, avšak přinejmenším nezdvořilé je svým tělesným pachem obtěžovat okolí. Také se vám stalo, že jste měli kolegyni nebo kolegu, který toho nedbal/a? Už se vám stalo, že vás šéf požádal, abyste jistou kolegyni upozornili na existenci deodorantů? Mně ano. Už nevím, jak jsem to tehdy "navlékla". Snad s výkřikem: "Konečně jsem...